Racing Amatööriohjastajien SM-Liigan pistetilanne Joensuun 10.9. osalähdön jälkeen

Kilpailu finaalipaikoista kiristyy! Osalähtöjä on ajamatta enää kuusi tälle kaudelle. Runkosarjan 11 parasta sekä hallitseva Suomen mestari saavat paikat kaksiosaiseen finaaliin, joka ajetaan Ylivieskassa 8.10. ja Kuopiossa 15.10.2023.

Ohjastajat keräävät osalähdöistä pisteitä sijoitustensa perusteella. Viisi parasta sijoitusta huomioidaan pistelaskussa.

LUE LISÄÄ

Vaihtaisinko kuolaimettomiin suitsiin?

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 4/23

Kuva: Katariina Cozmein lajivalikoimaan kuuluu mm. ratsastusjousiammunta, missä ohjilla ja kuolaimilla on useimmiten vähän jos ollenkaan virkaa. Kuva: Salla Kuikka

Kuolaimettomilla suitsilla ratsastamisesta on tullut yhä suositumpaa. Niiden yksi merkittävimmistä eduista kuolaimiin verrattuna on se, että ne ovat lempeämpiä hevosen suulle. Muitakin etuja kuolaimettomissa suitsissa on, mutta automaattisesti ne eivät välttämättä sovi kaikille hevosille.

LUE LISÄÄ

Väreen tallilla laser on ahkerassa käytössä

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 4/23

Kuva: Laserlaitteet ovat Väreen tallilla käytössä lähes päivittäin. Treenissä olevia hevosia hoidetaan parikin kertaa viikossa.

Laseria voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi.

Emma Väreen ja hänen vanhempiensa Risto ja Micaela Väreen tallilla on käytetty laseria hevosten hoidossa jo vuosia. Micaela Väre kertoo käyneensä laserlaitteita Suomeen maahantuovan Ismo Haapasen järjestämällä laserhoitokurssilla kymmenisen vuotta sitten ja innostuneensa hoitomuodosta. Nykyisin Väreiden tallilla on kaksi laserlaitetta. Toinen on kiinteä seinässä kiinni oleva ja toinen kannettava akulla toimiva laite.

LUE LISÄÄ