Racing Amatööriohjastajien SM-liigan 2017 kilpailukalenteri julkaistu

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton vuosittain järjestämä ohjastajaliiga. Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991.

Ohjastajat keräävät sijoitustensa perusteella pisteitä karsintalähdöissä, joita järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen maaliskuusta lokakuuhun. Pistelaskussa huomioidaan ohjastajan viisi parasta sijoitusta.

Yksitoista eniten pisteitä saanutta ohjastajaa ja edellisen vuoden Suomen mestari Juha-Pekka Ahonen osallistuvat kaksiosaiseen SM-finaaliin, jonka voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM- ja PM-kilpailuihin.

Kalenteria päivitetään sitä mukaa kun raviradat ilmoittavat lähtöjä.

Tänä vuonna SM-finaalit järjestetään Kuopiossa 23.10. ja Ylivieskassa 29.10.2017.

Osallistumisoikeus ja -maksu

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan ne amatööriohjastajat, joilla on vähintään kymmenen (10) kilpailun ohjastajakokemus ja jotka ovat C-harrastajalisenssin haltijoita. Osanottaja ei ole saanut myöskään olla ammattivalmentaja- tai ajajalisenssin haltija vuosien 2012, 2013, 2014, 2015 ja 2016 aikana.

Hevosenomistajayhdistyksen jäsenen saa osallistua liigaan ilman erillistä osallistumismaksua (jäsenmaksu 44 € pitää olla maksettu). Ei-jäsenelle liigan osallistumismaksu on 60 €/vuosi.

Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.2.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka on suorittanut samat maksut kuin muutkin osallistujat (maksettu jäsenmaksu tai 60 € osallistumismaksu). Lisäksi kokelas- tai juniorilisenssin haltija ei ole saanut ajaa vuoden 2016 aikana yli 200 lähtöä.

Löydät kilpailun säännöt, kilpailukalenterin, ilmoittautumislomakkeen sekä liigassa ajavien ohjastajien yhteystietoja kilpailun omilta sivuilta. Klikkaa tästä.