Mitja Nummenmaa valittiin FEGAT:n hallitukseen

Miesamatööriohjastajien EM-kilpailun yhteydessä järjestetty Euroopan raviamatöörijärjestöjen liiton FEGAT:n (Fédération Européenne des Gentlemen et Cavalieres du Trot) vuosikokous valitsi yksimielisesti Suomen edustajan Mitja Nummenmaan järjestön hallitukseen vuoden ajaksi.

Nummenmaa on myös Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n toiminnanjohtaja sekä hevoshuutokauppayhtiö Starinita Oy:n toimitusjohtaja.

Mitja Nummenmaa vastaanotti Ravigaalassa 2022 hevoshuutokauppayhtiö Starinita Oy:n puolesta Suomen Hippos ry:n kunniamaininnan hevoshuutokauppakulttuurin edistämisestä Suomessa.

Pitkäaikainen yli 30-vuotisen puheenjohtajauran FEGAT:ssa tehnyt Claës L. Ljung menehtyi maaliskuussa 2024, 78-vuotiaana. Ljungin tilalle puheenjohtajaksi valittiin alankomaalainen Fred Handelaar, jonka tilalle hallitukseen puolestaan nyt valittiin Suomesta Mitja Nummenmaa. Hän on FEGAT:n historian toinen suomalaisedustaja, aiemmin mukana on ollut suomalainen Ismo Kovanen, joka oli pääsihteerinä vuosina 2016-17.

Suomi on ollut FEGAT:n jäsenmaa vuodesta 1970 ja SHKL ry:n sekä Suomen Ravinaisten Liiton hoitoon jäsenasiat siirtyivät vuonna 1992, nyttemmin amatööriohjastajien kansainväliset kilpailuasiat ovat etupäässä SHKL ry:n vastuulla. FEGAT on perustettu vuonna 1954 Ranskassa.

FEGAT:n hallituksen jäsenet 2024-2025

Puheenjohtaja Fred Handelaar, Alankomaat

Sabine Klettenhofer, Itävalta

Andrea Fazekas, Unkari

Mitja Nummenmaa, Suomi

Pääsihteeri Bernt Andersson, Ruotsi

Lisätietoja: FEGAT Board