SHKL Cup on nyt Black Horse Cup

Black Horse Cup on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton järjestämä ennakkomaksuton kilpailusarja 3-vuotiaille lämminverisille ja 4-vuotiaille suomenhevosille.

Cupia ajettiin nimellä Tapiola Cup lämminverisille vuosina 2002-2012 ja suomenhevosille vuosina 2003-2012. Vuosina 2013-2018 kilpailu tunnettiin nimellä Biofarm Cup, vuosina 2019-2023 SHKL Cup, ja nyt iloksemme ilmoitamme, että vuonna 2024 kilpailu ajetaan nimellä Black Horse Cup.

LUE LISÄÄ

Hevosten hyvän elämän pitää olla lähtökohta kaikelle toiminnalle

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto haluaa toiminnassaan edistää hyvää hevosenpitoa, kohtelua, valmennusta ja koulutusta. Valitettavasti aika ajoin esiin nousee tapauksia, jotka murentavat luottamusta sekä hevosalaa kohtaan, että sen sisällä. Keskusteluun on viime kuukausina noussut hevosten huono kohtelu alallamme, ja sen jatkona monia huolettaa myös koko hevostoiminnan yleinen hyväksyttävyys.

Ongelma ei tietenkään ole se, että epäkohtia tulee esille. Epäkohtien olemassaolo on ongelma, ja niihin on suhtauduttava vakavasti, mieluiten karsittava kokonaan.

LUE LISÄÄ

Sykettä seuraamalla saat tärkeää tietoa hevosesta

Julkaistu sähköisessä Hevosenomistaja-jäsenlehdessä 1/24. Lue lehti ja katso webinaaritallenne Jäsensivuilla.

Eläinlääkäri, ravivalmentaja ja Suomen Hippoksen ravivalmennuskoulutustiimin jäsen Jutta Ojala kertoi hevosen sykevalmennuksesta Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry:n järjestämässä webinaarissa marraskuussa 2023. Luennolle osallistui noin 70 kuulijaa eri puolilta Suomea. Tilaisuuden tallenne on jäsentemme katsottavissa shkl.net -jäsensivujen materiaalipankissa.

Ojala valmistui elänlääkäriksi vuonna 2000 ja ravivalmentajan ammattitutkinnon hän suoritti 2008. Ravivalmennuksen C-kurssin hän kävi 2006, sittemmin B-koulun sekä A-seminaarin ja liittyi mukaan koulutustiimiin. Ojala kertoo tehneensä aiemmin sekapraktiikkaa, mutta viime vuodet hän on keskittynyt tallikäynteihin, toiminta-alueenaan Oulun pohjoispuoli sekä Meri-Lappi. Tuorein tutkinto valmistui juuri, Ojala kertoi eläintenkouluttajan paperien saapuneen juuri luentopäivänä.

LUE LISÄÄ

Miten menee hevostiloilla? Hevosyrittäjien haastatteluilla tietoa selviytymisestä

Julkaistu sähköisessä Hevosenomistaja-jäsenlehdessä 1/24. Lue Jäsensivuilla

Kuvituskuva: saksalaisia hevosia Alpeilla. Kuvaaja Olga Ernst (Wikimedia Commons, CC BY SA 4.0)

Kansainvälinen, yhdeksän Euroopan maan yhteinen EUnethorse -hanke käynnistyi syksyllä hevostalousyrittäjien haastatteluilla. Kaikkiaan tavoitettiin 40 hevosalan yritystä, joilta kysyttiin miten taloudellisista ja sosiaalisista haasteista on selviydytty. Lisäksi perehdyttiin yritysten ympäristöasioihin sekä hevosten terveyteen ja hyvinvointiin. Erityiseksi haastattelun tekee, että se suoritettiin Suomen lisäksi samanaikaisesti Ranskassa, Portugalissa, Espanjassa, Belgiassa, Saksassa, Romaniassa, Puolassa ja Sveitsissä.

Haastateltavat pyrittiin valitsemaan mahdollisimman laajasti ympäri Suomea erilaisilta hevostalouden toimialoilta. Joukkoon mahtui ravialan ammattilaisia sekä ratsupuolen että kasvatuksen osaamista ja hyvinvointialan yrittäjiä. Yhdistävä tekijä yrittäjillä oli maataloustoiminta yrityksen taustalla.

LUE LISÄÄ

Hevosenomistaja 1/24 julkaistu Jäsensivuilla

Hevosenomistaja-lehti ilmestyy vuonna 2024 kaikkiaan kuusi kertaa. Aiemmista vuosista poiketen neljä lehteä julkaistaan sekä painettuna että sähköisenä, kaksi pelkästään sähköisenä.

Juuri julkaistussa vuoden ensimmäisessä jäsenlehdessä pääsemme lukemaan mm. toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaan pohdintaa rahapelijärjestelmän muutoksesta, alueyhdistystestn tulevista tapahtumista, EUnetHorse-hankkeessa hevostalousyrittäjille tehdyn haastattelututkimuksen tuloksia, dosentti Heli Hyytiäisen vinkit loimitukseen sekä koontia marraskuussa järjestetystä eläinlääkäri ja ravivalmentaja Jutta Ojalan sykevalmennusta käsitelleestä webinaarista.

LUE LISÄÄ