Tule tapaamaan meitä Forssaan!

SHKL ry esittelee toimintaansa Kuninkuusraveissa messukadulla A11. Pisteellä tapaat myös alueyhdistysten aktiiveja. Ohjelmassa mm. pika-arpajaiset.

Lisäksi pisteeltämme voit ottaa mukaasi Hevosenomistaja-lehden ilmaisia näytekappaleita ym. materiaalia. Vastaamme myös mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin hevosenomistamisesta ja hevosenpidosta.

Tervetuloa Kuninkuusraveihin!

LUE LISÄÄ

Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajossa kaksi karsintalähtöä ti 2.8.2022

Kuva: Majestic Man eli orpovarsa Taisto on yksi monista SHKL:n keinoemovälityksen auttamista varsoista. Nyt se tavoittelee paikkaa Pohjantähti Suurmestaruusajon finaalissa. Kuvaaja Suomen Hippos ry/Juho Hämäläinen

Suurmestaruusajossa etsitään Suomen parasta lämminveristä. Kahdessa karsinnassa kilpailee hieno joukko Suomen ravuriparhaimmistoa.

Kummankin karsintalähdön kuusi parasta saavat paikan finaalissa, joka ajetaan Teivossa la 13.8.2022. Finaalin voittajalle on luvassa 25.000 euroa!

LUE LISÄÄ

Miia Salminen edustaa Suomea naisamatööriohjastajien EM-kilpailussa Ruotsissa 9.-12.8.2022

Euroopan raviamatöörijärjestöjen liitto FEGAT järjestää vuosittain miesten ja naisten EM-kilpailut.

Tämänkertainen naisamatöörien Euroopan mestaruus ratkeaa Ruotsissa 9.-12.8.2022. Mukana on osanottajia 11 maasta. Kilpailussa kerätään pisteitä useassa osalähdössä sijoitusten perusteella. Rikkeet vähentävät pistesaalista. Kilpailut ajetaan paikallisilla, arvotuilla hevosilla. EM-kilpailuissa ei käytetä lainkaan ajovitsaa.

Miia on kaksinkertainen Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailun finalisti ja saavuttanut menestystä myös ravinaisten SM-kilpailuissa. Hän on monelle tuttu myös ideoimansa naisohjastajasarja Lady-Liigan järjestäjänä sekä ravien äänityöläisenä.

Onnea matkaan!

LUE LISÄÄ

Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajoon pääsee mukaan enää ns. supersakkomaksulla, viimeinen maksupäivä pe 22.7.2022

Hyvä lämminverisen ravihevosen omistaja!

Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajoon pääsee mukaan enää ns. supersakkomaksulla 2.500 €, jonka pitää olla maksettuna kaksi pankkipäivää ennen karsintoihin ilmoittamista.

Karsinnat juostaan Teivossa 2.8. ja ilmoittautuminen päättyy tiistaina 26.7.2022.

Näin ollen viimeinen mahdollisuus maksaa hevosesi mukaan supersakkomaksulla on kuluvan viikon perjantai 22. heinäkuuta!

Lue lisää Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajosta klikkaamalla tästä

Racing Amatööriohjastajien SM-Liigan pistetilanne Vermon 13.7.2022 jälkeen

Racing Amatööriohjastajien SM-Liiga 2022 on käynnissä!

Suomen mestari 2022 ratkaistaan syksyllä. Runkosarjan 11 eniten pisteitä kerännyttä ohjastajaa sekä hallitseva Suomen mestari Jani Suonperä kohtaavat kaksiosaisessa finaalissa, joka ajetaan 2. ja 9.10.2022.

Pistelaskussa huomioidaan ohjastajan viisi parasta sijoitusta. Kärkipään ohjastajien mukaanlasketut pisteet on ilmoitettu kokonaispistemäärän jälkeen suluissa.

HUOM! Päivitys 20.7.2022:

Ville Koivisto on poistettu liigan pistelaskusta eikä voi enää ajaa liigalähdöissä. Koiviston ohjastamisaktiivisuus on lisääntynyt niin paljon että liitto katsoo kilpailija B-lisenssin kuvaavan paremmin hänen toimintaansa.

Kilpailun säännöt 4§: (—) Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry pidättää oikeuden estää ohjastajan osallistuminen vaikka edellä mainitut ehdot täyttyisivätkin. Syynä voi olla mm. aiemmat hoitamattomat velvoitteet yhdistystä kohtaan tai se, että liiton mielestä ohjastaja ei ole hankkinut itselleen hänen toiminnan laajuutta paremmin kuvaavaa lisenssiä. Liiton päätöksistä ei voi valittaa.

Olemme iloisia että Koivisto on saanut nostetta ohjastajanuralleen liigasta, ja toivotamme runsain mitoin onnea ja menestystä myös jatkoon!

LUE LISÄÄ

Suurmestaruus Parvelan Retulle

Parvelan Retun (yllä) kuvasi 16.7.2022 Mikkelissä Hippos/Juho Hämäläinen (L12)

Suurmestaruuden 2022 voitti Parvelan Retu ajalla 20,2a. 7-vuotiaan oriin omistaa Lakos Team Oy, kasvattaja on Marjo Vanninen. Petri Laine valmentaa ja Emmi Laine on hoitaja. Onnea voittajalle ja taustajoukoille!

Parvelan Retun ohjissa oli tuttuun tapaan Hannu Torvinen. Kahdeksannelta lähtöradalta startannut voittaja antoi muille hieman tasoitusta alkumetrien vuoksi, muttei voittajasta ollut silti epäselvyyttä. Toiseksi sijoittui viime vuoden voittaja H.V. Tuuri ja kolmanneksi toissavuotinen suurmestari Evartti.

Lähdön tulokset Heppa-järjestelmässä

Päivän toisena lähtönä ajetun Pikkusuurmestaruuden voitti Vale-Elli, rattaillaan Henri Bollström. Vale-Elli avasi siis kilpailu-uransa hienosti heti voitolla, tuloksella 32,0. Kolmevuotiaan oriin omistaa Talli Elmostoliitto, kasvattaja on Päivi Kuusisto, valmentaja Pauli Raivio ja hoitaja Laura Raivio.

Lähdön tulokset Heppa-järjestelmässä

Alakuvassa 3-vuotias Pikkusuurmestaruuden voittaja eli Vale-Elli, kuva: Hippos/Juho Hämäläinen.

Jännittävä Suurmestaruusajo Mikkelissä lauantaina 16.7.2022

Suurmestaruuden lähtölista on julkaistu! Seppelettä ja 25.000 euron pääpottia lähtevät tavoittelemaan seuraavat valjakot:

  1. H.V. Tuuri / Iikka Nurmonen
  2. Vixeli / Tapio Perttunen
  3. Välkyn Tuisku / Esa Holopainen
  4. Aatsi / Jarmo Saarela
  5. Nyland* / Antti Ala-Rantala
  6. Uljas Suomalainen / Antti Teivainen
  7. Evartti / Santtu Raitala
  8. Parvelan Retu /Y Hannu Torvinen
  9. Enon Vilppi / Markku Hietanen
  10. Kujanpään Jyräys / Ari Moilanen

Lähtölista Heppa-järjestelmässä

Tietoa Suurmestaruusajosta sekä aiempien voittajien kunniataulu

Kuvassa vuoden 2021 suurmestari, H.V. Tuuri, jonka kuvasi Hippoksen kuvapankkiin Siiri Haapalainen. H.V. Tuuri tavoittelee titteliä myös tänä vuonna.

Lauantain toisessa lähdössä nähdään kenties tulevia suurmestareita, kun viivalle asettuu lupaavia kolmevuotiaita Pikku-Suurmestaruuden 3.000 euron pottia tavoittelemaan.

Pikku-Suurmestaruuden lähtölista Heppa-järjestelmässä

Lakan Leija on Jämsän Ämmä 2022. Kuva: Jannika Jokinen

Jämsän Ämmän Ajo Lakan Leijalle

Ykkösluokan suomenhevostammojen kohtaaminen Jämsässä sunnuntaina 10.7. päättyi Lakan Leijan voittoon ajalla 26,0a/2100 m. 10-vuotiasta tammaa ohjasti sen vakiokuski Santtu Raitala, valmentaja on Erkki Tuomaala. Lakan Leijan omistaa Mikko Tuomaala ja tamman kasvattaja on Maatalousyhtymä Tuomaala. Ämmän ajon voitosta palkittiin 5500 eurolla.

Toiseksi lähdössä sijoittui Taksvenla ja kolmanneksi N.P. Liitotähti.

Lähdön tulokset Heppa-järjestelmässä

Jämsässä kuvasi: Jannika Jokinen.

Lakan Leijaa ja taustajoukkoja oli palkitsemassa myös SHKL:n ja Keski-Suomen Hevosenomistajien edustajia.

Jämsän Ämmän ajo tulevana viikonloppuna

SHKL järjesti lippuarvonnan ja kaverinsa kanssa Jämsän raveihin 10.7.2022 Jämsän Ämmän ja Äijän ajoja seuraamaan pääsevät:

Katja O., Jukka L., Pekka V., Jenni M., Kirsi M., Kari M., Jutta V., Sari P., Juha-Pekka A., Kari K., Leena A., Heikki A., Asta K., Seija P., Markku J., Keijo M., Pasi M., Tuomo M., Sirkka S., Anni T. ja Juha T. Onnea!

Voittajille on ilmoitettu voitosta tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Historian kolmas Jämsän Ämmän ajo ajetaan sunnuntaina 10.7. Ensimmäiselle on luvassa 5.500 euron palkintorahat. Lähtölistat on nyt julkaistu ja viivalle asettuu 12 kilpatammaa:

  1. Lakan Leija/Santtu Raitala
  2. Hulluduunari/Jani Ruotsalainen
  3. Lumi-Oosa/Harri Kotilainen
  4. Volsuma/Esa Holopainen
  5. Varoitus/Tapio Perttunen
  6. Tutuks/Jarmo Saarela
  7. Hyvännäköinen/Juha Utala
  8. N.P. Liitotähti/Ari Moilanen
  9. B.Riitu/Jukka Torvinen
  10. Lily/Mikko Huttunen
  11. Taksvenla/Hannu Torvinen
  12. Vennelmon Varma/Janne Räisänen
LUE LISÄÄ