Korjaus Lämminveristen Suurmestaruudesta kertovaan lehtijuttuun

Hevosenomistaja-lehden 4/2018 Suurmestaruus-jutussa menivät Zet-hevoset sekaisin. Tämän vuoden kakkonen oli toki Rocket Zet kuten jutussa mainittiinkin, mutta kyseessä ei luonnollisestikaan ollut sama hevonen, kuin viime vuoden voittaja Regent Zet. Se ei kilpaillut lainkaan tämän vuoden Suurmestaruudessa. Pahoittelemme ajatuskatkosta!

Ilmoita myytävää syyskuun internethuutokauppaan!

Ypäjän varsahuutokauppa on varmasti kaikilla päällimmäisenä mielessä, mutta välietapiksi sopii syyskuun internethuutokauppa. Toisin kuin Ypäjällä, nettihuutokaupassa voi myydä kaikenikäisiä hevosia ja poneja. Kohteita voi ilmoittaa perjantaihin 31.8. klo 15 saakka. Huutokohteet avautuvat tämän jälkeen ja kaupankäynti jatkuu tiistai-iltaan 4.9. klo 21 saakka. LUE LISÄÄ

Varsahuutokaupan luettelot tilattavissa!

Huutokauppaluettelot ovat saapuneet painosta ja ovat nyt tilattavissa.
Maksuohjeet: Tili on FI77 5297 0020 0241 97, saaja Starinita Oy, viestiksi nimi ja osoitteesi. Postitamme luettelon/luettelot, kun luettelon hinta ja postikulut näkyvät Osuuspankin tilillämme. Mikäli toimitat maksukuitin sähköpostiin shkl@kolumbus.fi, se nopeuttaa postitusta.

Luettelon hinta on 10 €/kpl ja lisäksi postikulut:
* 1 kpl 3,00 €
* 2 kpl 3,80 €
* 3-11 kpl 5,20 €

Luetteloita tulee lähipäivinä myyntiin myös useimmille raviradoille.
Tapahtuma-alueelle pääset maksutta, mutta sisälle huutokauppamaneesiin mentäessä painettu huutokauppaluettelo toimii sisäänpääsylippuna.

Mikäli tarvitset useampia luetteloita, ota yhteyttä, niin sovitaan toimituksesta ja toimituskuluista tapauskohtaisesti. Luetteloita voi myös noutaa SHKL:n toimistolta Jokimaan raviradan katsomorakennuksesta (Jokimaankatu 6 a, Lahti) arkisin kello 9-15.

Tiedustelut: shkl@kolumbus.fi tai p. (03) 7342281

Sähköinen luettelo löytyy huutokaupan kotisivuilta. Linkki huutokauppojen etusivulle: www.hevoshuutokaupat.fi
Sivustolle päivitetään myös varsojen kuvia ja videoita sitä mukaa kun myyjät niitä toimittavat.

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiön nuorisostipendit haettavissa

Kuva Suomen Hippos ry:n kuvapankki/Anne Laitinen

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö tukee hevostaloutta jakamalla hevosalan nuorisotoimintaan kohdennettuja stipendejä.

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö ry on perustettu vuonna 1983. Säätiön perusti ja säännöt sille loi vuonna 1957 perustettu Suomen Raviurheilijan Liitto ry. Säätiötä hallinnoi ja hallituksen jäsenet valitsee Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n hallitus.

Säätiön tarkoitus on edistää ja tukea Suomessa tapahtuvaa hevosjalostusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö ylläpitää korkeatasoista siitosorikantaa ja tukee hevostalouteen liittyvää toimintaa. Stipendeinä jaettavat varat ovat peräisin säätiön hallinnoimien siitosorien varsamaksutuotoista.LUE LISÄÄ

Racing Amatööriohjastajien SM-Liigan pistetilanne Lappeenrannan 12.8. jälkeen

Kilpailijat keräävät osalähdöistä pisteitä sijoitustensa perusteella. Ohjastajan viisi parasta sijoitusta huomioidaan pistelaskussa.

Vuoden 2018 Suomen mestari ratkeaa lokakuussa, kun runkosarjan 11 eniten pisteitä kerännyttä ohjastajaa sekä hallitseva mestari Veli-Matti Kangasluoma kilpailevat finaaleissa 5.10. Kuopiossa ja 14.10. Ylivieskassa.

Mukana pistelaskussa on yhteensä 163 ohjastajaa.

1. Räisänen Janne 105
2. Bollström Henry M 85
3 Mikkanen Ville 81
4. Ranta Markku 76
5. Ojanperä Mikko 72
6. Keskitalo Teemu 71
7. Majaniemi Marko 70
8. Niva Mikael 68
9. Niskanen Raimo 66
10. Seittu Mika 65
10. Riekkinen Niko 65LUE LISÄÄ

ULHO ry:n Varsasta Derby-voittajaksi-seminaari Vermossa la 1.9.2018

Kaikille avoin Derby-seminaari Vermon istumakatsomossa la 1.9.2018 klo 12-13.30

Varsasta Derby-voittajaksi!

Miten kasvatan Derby-hevosen?

Kuinka suunnitella kilpailuttaminen?

Miten omistaja vaikuttaa mahdollisuuksiin?

Valmennustietoa, tilastoja, ilmainen sisäänpääsy Derbyyn, käsiohjelma, kahvitarjoilu ja paljon muuta!

Puhujat

Hannu Nivola, Katja Melkko, Markku Nieminen ja Timo Hulkkonen. Juontajana Kari LähdekorpiLUE LISÄÄ

Haemme toimisto-/toimitussihteeriä äitiysloman sijaiseksi

Haemme toimisto-/toimitussihteeriä Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n toimistolle Lahteen.

Työssäsi vastaat liiton tiedotuksesta, viestinnästä sekä jäsenlehdestä yhdessä toiminnanjohtajan ja toisen toimistosihteerin kanssa. Toimistorutiinien ja lehtityön lisäksi työskentelet mm. kilpailunjärjestämisen sekä hevoshuutokauppojen parissa. Työ on kokopäivätyötä, ja siihen liittyy myös ilta- ja viikonlopputöitä.

Etsimällämme hakijalla on

  • sekä hevos- että viestintäalan tuntemusta
  • erinomainen suomen kielen taito
  • kokemusta lehden toimitus- ja taittotyöstä sekä valokuvauksesta
    • Adobe InDesign ja Photoshop-ohjelmien käyttökokemus katsotaan eduksi
  • kokemusta tiedottamisesta eri medioissa (mm. verkkosivut, some)
  • itseohjautuva, omatoiminen työskentelyote

Toimita hakemuksesi työnäytteineen ja palkkatoiveineen SHKL:n toimistolle pe 17.8.2018 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antaa
toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa
p. 040 502 4987
shkl@kolumbus.fi

Nordic Championship 2018 – amatöörien kaksoisvoitto Suomeen

Pohjoismaiden mestaruudet monté- ja amatööriohjastajien osalta ovat nyt ratkottu.
Amatöörien puolella kotimaahan jäi upea kaksoisvoitto Hannu Korven ja Janne Räisäsen johdolla. Pronssia vei ruotsalainen Patrik Fernlund.
Montémestaruus puolestaan oli norjalaisten hallussa ensimmäisen ja kolmannen sijan matkatessa vuonojen maahan. Toiseksi Amanda Robertsenin ja Siv Emilie Lövvoldin väliin kiilasi Ruotsin Tova Bengtson. Onnittelemme voittajia ja sijoittuneita!

LUE LISÄÄ

Kansallisen Poninäyttelyn parhaat FIN-nuoret 2018

Champion Young Connemara Pony Goldilocks Lassie ja SHKL:n palkintoloimi rodun parhaalle Suomessa syntyneelle nuorelle ponille. Kuva Satu Pitkänen

Connemaratamma Goldilocks Lassie voitti 41. kansallisessa poninäyttelyssä kaiken mahdollisen. Se palkittiin ensin rotunsa parhaana nuorena ponina, sitten kaikkien rotujen parhaana nuorena, parhaana connemarana ja lopulta koko näyttelyn parhaana ponina.LUE LISÄÄ

Monté- ja amatööriohjastajien PM-kilpailut Suomessa 7.-9.8.2018

Pohjoismaisten amatööri- ja montéjärjestöjen yhteistyössä järjestämä kilpailuturnee rantautuu Mikkeliin 7.8., Vermoon 8.8. ja Lahteen 9.8.2018. Montéohjastajat kilpailevat pohjoismaiden mestaruudesta neljässä osalähdössä, amatööriohjastajilla koitoksia on edessä viisi. Lähdöt ajetaan arvotuilla hevosilla, ja ohjastajat keräävät lähdöistä pisteitä sijoitustensa perusteella.

Viime vuonna kilpailut järjestettiin Billundin sekä Odensen raviradoilla Tanskassa. Tuolloin norjalaiset Helene Kolle ja Elisabeth Jensen nappasivat kirkkaimmat sijoitukset montéssa Suomen Mervi Laurilan sijoittuessa hienosti kolmanneksi.

Amatööriohjastajien kilpailussa tanskalainen ”Skiven seppä”, puolustava mestari Dennis Kristiansen kohtaa tutun haastajan. Viime vuonna Tanskassa Suomen Janne Räisänen jäi vain pisteen päähän mestaruudesta ja hänen kanssaan tasapisteissä kolmanneksi sijoittui Juha-Pekka Ahonen.

Tänä vuonna Suomen montéjoukkuetta tähdittävät Karoliina Sinkkilä, Nelly-Janiika Korpikoski ja Jenni Kaija. Suomen amatööriohjastajajoukkueen muodostavat viime vuoden SM-kilpailun kolme parasta: Veli-Matti Kangasluoma, Janne Räisänen ja Hannu Korpi.LUE LISÄÄ