Hevosenomistajaravit Joensuussa su 17.6.2018

Joensuussa ravataan kerran vuodessa Hevosenomistajaravit, joita isännöivät Joensuun Ravirata ja Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien Yhdistys ry. 

Pohjois-Karjalan alueyhdistys kaikkien lähtöjen voittajat ruusukkeella. Lisäksi nimikkolähtöjen voittajaponille, -suomenhevoselle ja -lämminveriselle Hevosenomistajien loimi. Amatööriohjastajien SM-liigalähdön voittaja palkitaan SHKL:n loimella.

Pohjois-Karjalan Hevosenomistajat tarjoavat hevosenomistajaraveissa kaikille SHKL:n jäsenille ruokailun. Ruokalipukkeen saa Hevosenomistajien esittelypisteeltä tai sisäänkirjoituksesta voimassa olevaa jäsenkorttia vastaan tai liittymällä jäseneksi paikan päällä.

Ravit alkavat klo 16.

Tervetuloa Linnunlahdelle!

Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien Yhdistys ry

Lue lisää: Toto4- & Hevosenomistajaravit (joensuunravirata.fi)

Suomenhevosten Biofarm Cup-finaali Porissa la 2.6.2018

Biofarm Cup on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton ja Biofarmin yhdessä järjestämä ennakkomaksuton kilpailusarja 3-vuotiaille lämminverisille ja 4-vuotiaille suomenhevosille. Lue lisää kilpailusta klikkaamalla tästä.

Porissa kilpailtavaan finaaliin on ilmoittautunut 11 hienoa nuorta kilpahevosta. Voittaja palkitaan myös tänä vuonna 10.000 eurolla. Lisäksi finalistien kesken arvotaan Biofarmin lahjoittama rehulava.

SHKL:n jäsenkortilla pääset raveihin maksutta.LUE LISÄÄ

Aktivoi jäsentunnuksesi, voit voittaa rehulavan!

Biofarm Oy on SHKL:n pitkäaikainen yhteistyökumppani. Osana tämänvuotista yhteistyösopimusta Biofarm on lahjoittanut SHKL ry:lle Black Horse Classic+ -rehulavoja. Niistä kaksi arvotaan Biofarm Cup-finalistien kesken (suomenhevosten ja lämminveristen finalisteille omansa), ja muut kaikille hevosenomistajayhdistysten jäsenille avoimissa arvonnoissa.LUE LISÄÄ

Racing Amatööriohjastajien SM-Liigan pistetilanne Jyväskylän 20.5. jälkeen

Kilpailijat keräävät osalähdöistä pisteitä sijoitustensa perusteella. Ohjastajan viisi parasta sijoitusta huomioidaan pistelaskussa.

1. Räisänen Janne 70
2. Seittu Mika 54
3. Hakala Keijo 50
4. Ojanperä Mikko 49
5. Jylhä Jaakko 45
6. Vekola Veera 42
7. Mikkanen Ville 39
8. Niva Mikael 37
9. Pehkonen Henri 36
10. Keskitalo Teemu 31
11. Östman Mikael 30
12. Rintala Mika 29LUE LISÄÄ

Lämminveristen Biofarm Cup-finaali Kuopiossa lauantaina 19.5.2018

Biofarm Cup on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton ja Biofarmin yhdessä järjestämä ennakkomaksuton kilpailusarja 3-vuotiaille lämminverisille ja 4-vuotiaille suomenhevosille.  Lue lisää kilpailusta klikkaamalla tästä.

Kuopiossa kilpailtavaan finaaliin on ilmoittautunut 9 hienoa nuorta kilpahevosta. Voittaja palkitaan myös tänä vuonna 10.000 eurolla. Lisäksi finalistien kesken arvotaan Biofarmin lahjoittama rehulava.

Sorsasalon superlauantaissa 19.5. kilpaillaan myös nelivuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen Kuopio Stakes, kylmäveristen Savo-Ajo, viisivuotiaiden suomenhevosorien ja -ruunien Varsakunkku-karsinta sekä ponien omat Mini Stakes ja Poni Stakes.

SHKL:n jäsenkortilla pääset raveihin maksutta.LUE LISÄÄ

Vielä ehdit maksaa 2-vuotiaan lämminverisesi mukaan SHKL Hevosenomistajapokaaliin 2018!

SHKL Hevosenomistajapokaali on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton järjestämä suurkilpailu 2-vuotiaille  lämminverisille. Tänä vuonna kilpailun karsinnat juostaan Jokimaalla 9.10.2018 ja finaali niinikään Jokimaalla 20.10.2018.

Mukana on 2. maksuerän jälkeen 187 hevosta. Osallistumismaksun viimeisen erän eräpäivä on 15.5.LUE LISÄÄ

Etelä-Savon Hevosenomistajat ry:n vuosikokous Mikkelissä to 17.5.2018

Etelä-Savon Hevosenomistajat ry:n vuosikokous torstaina 17.5.2018 klo 16.30 Mikkelin raviradan vanhassa katsomossa.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Kokoukseen osallistuville yhdistys tarjoaa ruokailun raviradan tallikahviossa. Iltaa voi jatkaa seuraamalla Toto4-raveja, jotka alkavat klo 18.

Lisätietoja sihteeriltä anja.heikl@gmail.com tai p. 0500-257 036

Tervetuloa!

Johtokunta

Racing Amatööriohjastajien SM-Liigan pistetilanne Kouvolan 3.5.2018 jälkeen

Ohjastajat keräävät osalähdöistä pisteitä sijoitustensa perusteella.

Lue lisää kilpailusta

1. Räisänen Janne 70
2. Hakala Keijo 50
3. Ojanperä Mikko 49
4. Jylhä Jaakko 45
5. Vekola Veera 34
6. Keskitalo Teemu 31
7. Rintala Mika 29
8. Mikkanen Ville 26
9. Lukkari Janne 24
10. Niskanen Raimo 23
11. Seittu Mika 22
12. Hautanen Jussi 21
12. Lievonen Jukka 21
12. Muhli Maria 21LUE LISÄÄ

Toukokuun internethuutokauppa päättyy tänään 2.5. klo 21

Toukokuun huutokaupassa myydään eri-ikäisiä lämminverisiä ravihevosia sekä osuuksia Raviliigakimpoista.

Samaan pakettiin Raviliigaosuuden kansa sisältyy Suomen Hippoksen kausikortti! Sillä saat vapaan sisäänpääsyn kaikkiin loppuvuoden 2018 raveihin Kuninkuusraveja ja Nordic King –tapahtumaa lukuun ottamatta. Tätä et rahalla saa mistään muualta!

Klikkaa tästä huutokauppaan

Suurpetovahingot

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 2/18

Suurpedoiksi luetaan kokonsa sekä elintapojensa perusteella maassamme neljä eläinlajia: karhu, susi, ilves ja ahma. Tavallisesti nämä pedot viihtyvät omissa oloissaan kaukana ihmisistä. Hevosen joutuminen pedon uhriksi on olemassa oleva, mutta onneksi melko pieni riski. Suomessa on kuitenkin alueita, joissa mahdollisuus petovahinkoihin on muuta maata suurempi.

Lataa artikkeli tästä (pdf)

Hyvä talli-ilma edistää terveyttä

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 2/18

Tallin sisäilman laatu vaikuttaa sekä hevosten että tallissa työskentelevien ihmisten hengitysteiden terveyteen ja vastustuskykyyn. Kylmässä ilmastossa korsirehu- ja kuivikevalinnoilla on iso merkitys, koska hevoset viettävät paljon aikaa sisällä. Tallia rakennettaessa tai remontoitaessa ilmanvaihto pitää tietysti suunnitella huolellisesti, mutta myös arkisilla rutiineilla ja yleisellä siisteydellä on vaikutusta siihen, miten paljon epäpuhtauksia talli-ilmaan jää.

Lataa artikkeli tästä (pdf)