Kasvavan varsan ruokinta

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 5/16 
Kuva: Heather Moreton (CC BY SA 2.0)
Tärkeintä aikaa varsan kasvussa ja kehityksessä on sen ensimmäinen elinvuosi. Silloin varsa saavuttaa noin 60 % lopullisesta elopainostaan ja 90 % lopullisesta säkäkorkeudestaan. Vieroituksen jälkeen kasvunopeus on keskimäärin 500 – 600 g/pv rodusta riippuen noin yhden vuoden ikään saakka. Korkeuskasvu on 0,2 – 0,3 cm päivässä.
LUE LISÄÄ

Taina Teittinen hallitsee hevosen sekä koulu- että montésatulasta käsin

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 5/16
Virolahtelaistunutta Taina Teittistä ei voi syyttää lajirasismista. Kouluratsastajana tunnetuksi tullut Teittinen innostui myös ravihevosista ja nimenomaan montésta. Pienen maalaistallin tarhoista löytyy niin intermediaire-tasolla kilpaillut, itse varsasta asti koulutettu puoliveriratsu kuin monté-hevoseksi hankittu amerikkalais-ranskalainen lämminveriorikin.
LUE LISÄÄ

SHKL 40v Hevosenomistajapokaalin karsinnat ajettiin Vermossa 12.10.2016

Kuva Pekka Salonen
Tämänvuotisessa Hevosenomistajapokaali-kilpailussa ajettiin kaksi karsintalähtöä. Sääntöjen mukaisesti kummankin lähdön kuusi parasta pääsee finaaliin tavoittelemaan kaikkien aikojen suurinta ykköspalkintoa. Finaalissa kaikki hyväksytyn juoksun tehneet hevoset palkitaan vähintään 500 eurolla.
LUE LISÄÄ

Kansainvälinen eläinten päivä 4.10.2016: Hevosen ja ihmisen ainutlaatuinen kumppanuus perustuu hevosen hyvinvoinnille

Julkaisuvapaa tiedote Kansainvälisenä eläinten päivänä 4.10.2016
Hevonen on ollut ihmisen ainutlaatuinen kumppani harrastuksessa ja työssä läpi vuosituhansien. Tänäkin päivänä hevonen koskettaa satoja tuhansia suomalaisia raviurheilun ja ratsastuksen kautta. Hevosia tapaa myös metsätöissä arvokkaissa luontokohteissa sekä tärkeässä terapiatoiminnassa.
– Hevoset ovat hevosihmisille sydämen asia. Kansainvälisenä eläinten päivänä haluamme hevosalan järjestöissä kiinnittää erityisesti huomion hevosten hyvinvointiin, Hippolis ry:n toiminnanjohtaja Anne Laitinen sanoo.
LUE LISÄÄ

Pohjanmaan Hevosenomistajat ry:n jäsenille vapaalippuja Seinäjoen raveihin

Pohjanmaan Hevosenomistajat ry:n jäsenille on varattu 150 vapaalippua Seinäjoen raveissa käytettäväksi (ei voimassa Seinäjoki-race-päivänä). Lipun voi lunastaa pääportilta jäsenkorttia vastaan niin kauan kuin 150 lipun erä riittää (1 lippu per jäsenkortti). Ilmoitamme lippujen loppumisesta tällä sivustolla sekä Facebook- ja Twitter-sivuillamme.