Hevosella liikenteessä

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/15

Liikenneturvallisuus ja sen edistäminen koskettaa kaikkia tiellä liikkujia, myös maastoilevia ratsukoita ja  valjakoita. Meillä kaikilla on tieliikenteessä enemmän velvollisuuksia kuin oikeuksia. Yhteisten sääntöjen  noudattamisen, rauhallisuuden ja yhteispelin merkitys korostuu, kun keliolosuhteet ja pimeys tuovat mukaan omat haasteensa.

LUE LISÄÄ

Hevoset ja koirat

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/2015
Korvaako vakuutus hoitokuluja, jos koira puree hevosta? Oletko hevosenomistajana vastuussa, jos koira on juossut hevosen jalkoihin ja hevonen on potkaissut koiraa? Miten toimia, jos hevosen kanssa maastolenkillä vastaan tulee koira? Muun muassa näihin kysymyksiin vastasivat vakuutusyhtiö Pohjantähdestä korvausasiantuntija, HTM Mari Viiman ja Suomen Kennelliiton viestintäpäällikkö Miia Lahti.LUE LISÄÄ

Herpesvirustartunta on luultua yleisempi, mutta kaikki tartunnan saaneet eivät sairastu

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/2015
Hevosen herpesviruksia (Equine Herpes Virus, EHV) tunnetaan useita eri tyyppejä, ja niitä esiintyy kaikkialla maailmassa. Parhaiten tunnettuja ovat EHV1 – ja EHV4-viruksen aiheuttamat tautimuodot. Todennäköisesti lähes kaikki hevoset ovat EHV4:n kantajia, ja merkittävä osa myös EHV1-kantajia. Hevosmäärän kasvu ja hevosten runsas liikkuminen lisäävät aina myös tarttuvien tautien riskiä. Tarttuvien tautien vastustaminen vaatii hevosenomistajilta ja tallinpitäjiltä avointa tiedotusta ja yhteistyötä, mutta hysteriaan ei ole syytä sortua.
LUE LISÄÄ