Hevoskaupassa kauppakirja kannattaa

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 3/2008
Suurin osa hevosia myyvistä ihmisistä on rehellisiä ja kertoo todenmukaisesti kaikki tiedossaan olevat viat tai piirteet, joita hevosessa on. Monesti niin myyjiltä kuin ostajilta unohtuu kuitenkin se tosiasia, että myyjä vastaa hevosessa olevista vioista myyntihetkellä, myös siinä tapauksessa että viat ovat piileviä. Eli vaikka myyjällä ei olisi aavistustakaan siitä, että hevosessa on joku tietty vika, voi ostaja joissain tapauksissa vian perustella vaatia esimerkiksi hinnanalennusta tai jopa kaupan purkua mikäli hevonen ei sovi siihen käyttötarkoitukseen, mihin se on ostettu. Automaattisesti myyjän ei tietenkään tarvitse vikaa korvata, vaan ostajalla on todisteluvelvollisuus siitä, että vika on ollut hevosessa jo kaupantekohetkellä.
LUE LISÄÄ

Kirjallinen sopimus on omistajankin etu

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 3/2008
Hevoskaupasta, hevosen valmentamisesta, hoidosta ja leasingista tehtävä kirjallinen sopimus hyödyttää aina molempia sopijaosapuolia.
– Olen ihmetellyt sitä, että kun ihminen menee Citymarkettiin ja ostaa sieltä kärryllisen ruokaa, niin siitä otetaan kyllä kuitti talteen. Mutta  kun viedään monen tuhannen euron hevonen valmennukseen, niin siitä ei haluta mitään paperia, kommentoi asianajaja Asko Keränen  kirjallisen sopimuksen tärkeyttä hevosten kanssa toimittaessa.
LUE LISÄÄ